Новини
Офіційно

Як на Хмельниччині відновлюватимуть пасажирські перевезення

Електрички пустять поки що лише у двох напрямках, а в автобусах фіксуватимуть інформацію про пасажирів.

Хмельницька обласна комісія з ТЕБ і НС прийняла низку рішень щодо чергового послаблення карантину на території Хмельниччини.

Зокрема, з 1 червня територією області знову почнуть курсувати електрички. Щоправда, поки що лише у двох напрямках: “Жмеринка – Гречани” та “Хмельницький – Волочиськ”. Ймовірно, наступним населеним пунктом, куди пустять електротранспорт, стане Шепетівка. Що до Кам’янця-Подільського, то до стабілізації ситуації із захворюваністю на COVID-19 туди потяги не курсуватимуть.

Крім того, від 29 травня на території Хмельниччини дозволили здійснювати регулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міжміському внутрішньообласному сполученні. Не заїжджатимуть автобуси до Нетішина, а у Кам’янці-Подільському зупинятимуться виключно на автостанції.

Курсувати транспорту дозволено за дотримання таких умов:

  • перевозити пасажирів можна лише в тій кількості, яка передбачена місцями для сидіння;
  • пасажири повинні бути у захисних масках;
  • заборонено перевозити осіб, які перебувають на самоізоляції;
  • водії ідентифікуватимуть пасажирів, аби у випадку виявлення захворювання оперативно встановлювати коло контактних осіб.

Для дотримання останнього пункту, пасажири повинні мати при собі документ, що посвідчує особу. Як зазначила на сьогоднішньому брифінгу заступниця голови Хмельницької ОДА Оксана Ситницька, вимога щодо наявності документів у особи, яка перебуває за межами свого житла, є обов’язковою до закінчення карантину.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter