Новини
АКТУАЛЬНО

Чергову партію захисних костюмів передали медикам Хмельниччини

Благодійну допомогу – захисні костюми та пульсоксиметри –передали до Кам’янець-Подільської міської лікарні, Кам’янець-Подільського перинатального центру, Хмельницької інфекційної лікарні та Спеціалізованої медико-санітарної частини  міста Нетішина.

Допомогу від Фонду Порошенка передав народний депутат від «Європейської Солідарності» Володимир Ар’єв.

Найголовніше – це забезпечити медичний персонал захистом, який наразі держава не спромоглася за весь час пандемії забезпечити. Найнеобхідніші речі доставляються сьогодні в Хмельницьку область, поки в Києві влада не може навіть нормально розпочати медичні закупівлі через п’ять місяців з початку року.  Однак, не зважаючи на це, людям треба допомагати, тому це роблять волонтери, меценати та  фонди, – зазначив Володимир Ар’єв.

В зоні ризику зараження перебувають, у першу чергу, медики, адже вони постійно контактують із хворими. Відтак потребують якісних засобів індивідуального захисту.

Ми дуже потребуємо засобів захисту. Наразі, так, як ми рахували, маємо їх орієнтовно десь на місяць запасу. Але за тими вимогами, які дає МОЗ, має бути хоча б на три місяці запасу. Ми потихеньку його поповнюємо, але дуже вдячні всім тим, хто нам допомагає. Ми вдячні Фонду Петра Порошенка та пану Ар’єву – вони вже не перший раз до нас приїжджають. Дякуємо за те, що нам привезли засоби індивідуального  захисту – захисні костюми і за пульсоксиметри, які дуже необхідні у нашій роботі, – зазначила заступниця директора КП «Хмельницька інфекційна лікарня» Нінель Марцонь.

Працювати у стаціонарних відділеннях, де лікують людей, хворих на COVID-19, медики повинні лише у сертифікованих засобах індивідуального захисту. Саме такі Володимир Ар’єв передав лікарям Хмельницької області.

Цього разу 200 захисних костюмів та 25 пульсоксиметрів отримала Хмельницька інфекційна лікарня, 150 костюмів та 10 пульсоксиметрів – Кам’янець-Подільська міська лікарня, 50 костюмів – Кам’янець-Подільський  перинатальний центр, 100 захисних костюмів та 5 пульсоксиметрів – Спеціалізована медико-санітарна частина  міста Нетішина, по 5 пульсоксиметрів отримали Старокостянтинівська та Славутська центральні районні лікарні. 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter