Новини
АКТУАЛЬНО

На Хмельниччині – нові випадки COVID-19 та чергові послаблення карантину

Станом на вечір 29 травня у Хмельницькій області лабораторно підтверджено 446 випадків захворювання на коронавірус, 229 хворих одужали, 10 випадків – летальні.

Протягом дня у Хмельницькій ОДА повідомили про такі нові випадки COVID-19 у області:

  • 1 хворий – у місті Нетішин. Всього на території міської ОТГ станом на вечір 29 травня лабораторно підтверджено захворювання на COVID-19 у 66 осіб (в тому числі: 14 дітей, 15 працівників ВП ХАЕС, 2 медпрацівники). З них: 59 – одужало, 1 – летальний випадок. З числа хворих, одна особа перебуває на лікуванні у Славутській центральній районній лікарні, 5 осіб лікуються амбулаторно;
  • 2 хворих – у місті Старокостянтинів. Всього COVID-19 підтверджено у 36 мешканців райцентру та у 8 мешканців району, з них 5 – одужали;
  • 13 хворих – на Кам’янеччині. Станом на вечір точна інформація, як розподілилися хворі між містом та районом, відсутня. За словами Михайла Сімашкевича, міського голови Кам’янця-Подільського, кількість хворих у місті до кінця дня сягнула 81 особи. Всього у Кам’янці-Подільському та районі – 138 підтверджених випадків COVID-19.

Протягом вчорашнього дня, за інформацією Хмельницької ОДА, одужання від COVID-19 підтверджено у 21 мешканця Хмельниччини:

  • 1 – Дунаєвецький район;
  • 1 – місто Старокостянтинів;
  • 1 – місто Шепетівка;
  • 3 – місто Кам’янець-Подільський;
  • 6 – Кам’янець-Подільський район;
  • 9 – Шепетівський район.

Крім того, у Хмельницькій міській раді повідомили про трьох хмельничан, які також подолали COVID-19 – це двоє працівників поліції та працівниця інфекційної лікарні.

Нагадаємо, для підтвердження факту одужання хворого від COVID-19 наразі достатнього одного негативного ПЛР-тесту та висновку лікаря.

Послаблення карантину на територї Хмельницької області

На вчорашньому засіданні обласної комісії з ТЕБ і НС, в зв’язку зі зміною епідемічної ситуації в окремих містах та районах області, з 29 травня 2020 року дозволили:

  • регулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському сполученні. Умова – кількість пасажирів має відповідати кількості місць для сидіння у транспортному засобів;
  • регулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у приміському та міжміському сполученні. Зважаючи на ситуацію із захворюваністю на COVID-19 в певних районах області, перевізників зобов’язали здійснювати посадку та висадку пасажирів у містах Нетішин, Кам’янець-Подільський та Старокостянтинів виключно на автостанціях. Кількість пасажирів має дорівнювати кількості місць для сидіння. Перевізників зобов’язали проводити ідентифікацію пасажирів.

Органам місцевого самоврядування міст Нетішин, Кам’янець-Подільський та Старокостянтинів, враховуючи епідемічну ситуацію, рекомендовано розглянути доцільність здійснення регулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у міському сполученні. У випадку, якщо влада на місцях дозволить пасажирські перевезення в межах міста, вимога щодо кількості місць – та сама, що й у зазначених вище випадках.

Крім того, за рішенням комісії ТЕБ і НС, головам районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування з 29 травня 2020 року дозволили:

  • проведення без глядачів спортивних заходів, в яких беруть участь не більше 50 осіб. У випадку, якщо кількість учасників заходу більша, ніж півсотні, узгоджувати необхідність проведення спортивного заходу доведеться з Міністерством охорони здоров’я України;
  • діяльність готелів (крім роботи ресторанів);
  • проведення релігійних заходів (за умови перебування не більше однієї особи на 10 квадратних метрах площі будівлі, де проводиться релігійний захід).

Зазначені послаблення карантину не дозволені у містах Нетішин, Кам’янець-Подільський, Старокостянтинів, а також у Кам’янець-Подільському та Старокостянтинівському районах.

Також рішенням комісії з 1 червня 2020 року дозволено: відвідування закладів дошкільної освіти; роботу закладів фізичної культури та спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше, ніж 10 осіб); відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в установах та закладах освіти.

Також з 1 червня 2020 року дозволено перевезення пасажирів залізничним транспортом дальнього сполучення «Київ- Хмельницький» в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу. Не дозволено перевозити осіб, які перебувають на самоізоляції.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter