Новини
Дозвілля

У Хмельницькому визначили юних переможців конкурсу талантів

Танцюють, співають, жартують, опановують різні види спорту – все це про учасників онлайн-марафону талантів від хмельницького спортивно-культурного центру «Плоскирів».

Раніше місцеві хлопці й дівчата  показували свої уміння під час звітного концерту. Цьогоріч у “Плоскирові” вирішили змінити формат. Учасники мали надіслати своє відео тривалістю не більше хвилини.

Надійшло понад  50 роликів. Їх оцінювали чотири члени журі, більшість з яких – фахівці СКЦ “Плоскирів”.

Переможцем у номінації “Спорт” став 15-річний учень НВК № 10 Ілля Русін. На питання, скількома саме видами спорту займається, юнак замислюється – навіть на рахував. У записаному для марафону ролику хлопець демонструє баскетбольні кидки, жонглює, показує вправи на гнучкість, перевороти на турніку та гімнастичні трюки.

Вперше мене привели до гімнастичного залу у 5 років. З шести я займаюся змішаними єдиноборствами. Саме це мені дало поштовх до інших видів спорту. Трохи ходив на народні танці, скелелазіння. Сальто почав пробувати робити на піску два роки тому. Щодня займаюся вправами з гнучкості. З восьмого класу почав грати у баскетбол. А загалом найбільше я захоплений фехтуванням. Тут у мене є конкретні цілі, до яких я йду, – розповідає Ілля Русін. 

15-річний ліцеїст-десятикласник Андрій Пенюшкевич переміг у номінації “Вокал та мелодекламація”. Співом займається з четвертого класу і своє майбутнє пов’язує з шоубізнесом. Планує вступати до київського інституту музики імені Глієра.  Для конкурсу записав і виконав пісню Melovin “Expectations”.

Як народився, одразу почав співати. Зараз займаюся зі своїм викладачем у школі. Улюблених співаків у мене багато – Тіна Кароль, Монатік, Аріана Ґранде, Джастін Бібер. Але найбільше до вподоби Melovin. Він такий незвичний, захоплює своєю щирістю. Не просто вокалом, а й тим, як спілкується. Я сидів просто на карантині, а мені мій педагог з вокалу кинув ось цю заявку. І я подумав: а чому б і не взяти участь? Записав, скинув і переміг, – ділиться Андрій Пенюшкевич.

13-річна Єлизавета Венгер – переможниця у номінації “Танці”. Для відео юна виконавиця записала фрагмент класичного танцю на пуантах. Дівчинка відвідує одразу декілька  танцювальних студій: у школі мистецтв, у музично-драматичному театрі та ансамбль “Подолянчик”. Танцями займається з чотирьох років.  

Найбільше я люблю танці на пуантах. Мене навіть не лякають травмовані пальці на ногах. Ще хочу освоїти фуете й багато інших складних речей у балеті. Щодня на заняття витрачаю 6-7 годин, – розповідає Єлизавета Венгер.

Переможниці у номінації «Креативний відеоролик» Софії-Марії Добржанській – всього 7 років. Своє відео вона створила разом з дядьком – 25-річним блогером Миколою Субачовим.

Номінація відео-робота взагалі з’явилася вперше. Переможниця на відео зняла ціле кіно, в якому і переодягалася, і залучила свого дядька. Це командна гра родичів. Загалом ми раді, що познайомилися з такими чотирма діамантами. Також у планах – мотиваційні зустрічі з ними. Ймовірно, в онлайн-форматі.  Ми могли б дізнатися, чим займаються учасники, скільки витрачають часу,  що хочуть побажати своїм одноліткам, – зазначила культорганізатор СКЦ «Плоскирів» Ольга Шевцова.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter