Новини
Події

Село на Хмельниччині причепурили перед приїздом Президента

У селі Давидківці, що за 7 кілометрів від Хмельницького, готуватися до приїзду Володимира Зеленського почали за кілька днів. Про це розповіли місцеві жителі. Ще від неділі, 31 травня, у селі помітили багато автівок з київськими номерами.

Хтось знає-що відбувається в центрі села? Купа машин на київських номерах, багато молодих людей, які не кажуть звідки вони…, – написав в останній день травня на сторінці села у Фейсбук один із мешканців.

Спочатку жителі Давидковець скептично поставилися до ймовірного візиту глави держави. Проте вже у понеділок стало відомо: Президент планує завітати у місцевий дитячий садок. Нагадаємо, тут на вул. Московська завершують зведення нового дошкільного навчального закладу на 80 місць.  Сума бюджетних асигнувань на 2020 рік – 11 мільйонів 450 тисяч гривень, в тому числі понад 10 мільйонів – з Державного фонду регіонального розвитку. Ще понад 1 млн – співфінансування з місцевого бюджету. Очікується, що малеча піде у новий садочок вже у вересні. Виконавець робіт – ТОВ “Ізяславтрансбуд”.

Перед приїздом високого гостя село причепурювали протягом декількох днів.

Центральну вулицю Шестакова ремонтували навіть у дощ. Траву покосили, у дитячому таборі прибирали. Навіть асфальт від болота мили. У центрі села привезли й висипали три машини щебню, –  розповідає жителька села Тетяна.

У Давидківцях очікують Президента близько 13 години. Наразі у селі 5 автівок поліції та, за спостереженнями місцевих, чимало приїжджих людей у цивільному, схожих на представників спецслужб. На перетині трьох центральних вулиць  рух перекрили. У центрі села збираються мешканці, аби подивитися на приїзд Володимира Зеленського.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter