Новини
Суспільство

На Хмельниччині Президента запросили на відкриття санаторію

Під час зустрічі з представниками бізнесу, яка відбулася вчора у Хмельницькому, главі держави розповіли про розбудову санаторно-курортної зони Сатанів та про проблеми, які потребують термінового вирішення.

Зокрема, депутат Хмельницької обласної ради, забудовник та інвестор Артур Фрідман розповів, що будівництво санаторію «Arden Palace», яке розпочалося на державному курорті «Сатанів» ще у 2012 році, практично завершене.

Це санаторій на 1200 місць, де буде працювати 1100 осіб. Крім того, на території Сатанова ми завершуємо будівництва реабілітаційного парку для хижих тварин площею у 32 гектари. Це буде найбільший притулок для хижаків в Україні. Очікується, що відвідувати територію Сатанівського курорту та парку буде від 500 тисяч до мільйона осіб на рік, – зазначив Артур Фрідман.  

За словами забудовника, на сьогоднішній день практично ніяких проблем з будівництвом цих об’єктів немає. Облаштування парку для хижаків планують закінчити до 1 вересня, санаторій – до Нового року. Проте, за словами Артура Фрідмана, є проблема з дорогою, яка веде до курорту.

До Сатанова веде дорога Р-48. За нашими неодноразовими проханнями, за участі ОДА було підготовлене звернення до Укравтодору, аби поремонтували цю дорогу. Вона, м’яко кажучи, перебуває в неналежному стані. Ми зверталися в обласну адміністрацію та обласну раду, щоб її побудували від Війтовець до Сатанова. Але з незрозумілих причин відбулася зміна напрямків, і дорогу ремонтують від Війтовець до Білогір’я, тобто в інший бік, – зазначив забудовник.

І попросив Президента про дві речі. По-перше, приїхати на відкриття санаторію. А по-друге, щоб їхати було комфортніше, посприяти у ремонті автошляху у тому напрямку, який потрібен.

Щодо останнього прохання, то в Офісі Президента обіцяли вирішити питання, щоб потрібний відрізок дороги в цьому році був зроблений.  

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter