Новини
Інфраструктура

Дороги Хмельниччини контролюватимуть іноземці

У Хмельницькій області в цьому році планують реконструювати понад 200 кілометрів доріг державного значення.

Із державної казни уряд виділить кошти, щоб контролювати своїх же забудовників. Інспектуватимуть українські дороги міжнародні організації. Таку практику підтримали в Укравтодорі. Кажуть, на іноземців не впливатиме ніхто, а зауваження, якщо такі надійдуть, сумлінно виправлятимуть.

У Хмельницькій області за проектом «Велике будівництво» встелять та реконструюють понад 200 кілометрів доріг державного значення. Їх також перевірятиме на міцність іноземний технічний нагляд.

Залучаємо міжнародний технічний нагляд. В цьому році в кожній області будуть працювати компанії, які зараз працюють на об’єктах Світового банку, ЄБРР, але це іноземні компанії, які будуть працювати в кожній області і додатково перевірятимуть якість. Раніше їх не запрошували на об’єкти, які фінансуються з бюджетних коштів. Цього року ми їх запросили, – пояснив голова державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков

І додав: вперше за всю історію України міжнародні компанії, які професійно займаються технаглядом, працюватимуть на об’єктах, які фінансуються з державного бюджету.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter