Новини
Суспільство

Мешканці району на Хмельниччині борються за його цілісність

На сайті електронних петицій Кабінету Міністрів України з’явилося звернення від жителів Городоцького району Хмельницької області.

Звернення авторства Людмили Підлісної з’явилося на сайті 1 червня. У ньому, йдеться, зокрема про те, що мешканці району з розумінням ставляться до необхідності реформ, в тому числі, адміністративних.

Нагадаємо, в результаті децентралізації на територї Городоцького району утворилися Сатанівська та Городоцька ОТГ. Проте, як зазначається у петиції, “залишилися партнерські відносини між громадами району та дружні відносини між родинами, які проживають територіально в різних населених пунктах, але об’єднані одним – Городоччиною!”

У зверненні авторка наголошує також, що децентралізація покликана покращити життя пересічного громадянина і твориться для людини. Мешканці району аналізують процеси, які відбуваються, бачать плюси реформи децентралізації, обговорюють досягнення реформи та сперечаємося про її недоліки. При цьому люди готові шукати компроміси та чекати позитивних змін.

Проте, як йдеться у петиції, наразі мешканців Городоччини турбує наступний етап реформи – укрупнення районів. Нагадаємо, за планами Мінрегіону на Хмельниччині їх кількість планують зменшити до п’яти.

Як зазначається в електронному зверненні, “найбільше непорозуміння і обурення викликала інформація про пропозицію Хмельницької облдержадміністрації до КМУ про територіальний поділ нашого Городоцького району, а саме: Городоцька ОТГ у планах приєднується до Дунаєвецького району, а Сатанівська ОТГ – до Хмельницького району”.

Підсумовуючи звернення, авторка наголошує:

Жителі Городоцького району хочуть продемонструвати свою єдність, свою неподільність і відстояти цілісність краю!

Наразі петицію підписали 655 осіб з 25000 необхідних. До кінця збору підписів залишилося 83 дні.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter