Новини
Армія

Офіцерів запасу Хмельниччини призовуть до лав ЗСУ

У Хмельницькій області проводиться призов офіцерів запасу до лав Збройних Сил України. До війська на півтора року буде призвано кілька десятків офіцерів запасу.

Мешканців краю віком до 43-х років, які мають офіцерські звання у запасі, запрошують до районних військових комісаріатів, де вони проходять медичні комісії та співбесіди. Впродовж трьох місяців вони пройдуть підготовку у вищих військових навчальних закладах України, а потім будуть розподілені у військові частини Збройних Сил.

“Призову терміном на 18 місяців підлягають як чоловіки, так і жінки, які свого часу закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту та не проходили військової служби у ЗСУ. Після тримісячних курсів офіцери будуть призначені на посади у військові частини в місцях їхньої постійної дислокації, але до виконання завдань у районі проведення ООС в Донецькій та Луганській областях їх не залучатимуть”, – повідомляє пресслужба Хмельницького обласного військового комісаріату.

Слід відзначити, що соціальний захист призваних на службу офіцерів запасу повністю відповідає рівню офіцерів-контрактників. Так, вони отримуватимуть грошове забезпечення у розмірах від 13-ти тисяч гривень і вище, залежно від посади та військового звання. Їм також надаватимуть щорічну відпустку терміном на 30 діб, забезпечуватимуть проживання в гуртожитках чи виплачуватимуть компенсацію за піднайом житла. Крім того, відповідно до чинного законодавства, за призваними офіцерами зберігається місце роботи та середня заробітна плата на весь період військової служби. При цьому військовослужбовця на час призову не можуть скоротити. За ним та його родиною зберігається право на житлове приміщення.

Після проходження півторарічного терміну військової служби всі офіцери можуть повернуться до цивільного життя, або ж продовжити військову службу підписавши контракт зі Збройними Силами. Як показує практика, близько 30 відсотків офіцерів, які прийшли на військову службу за призовом, приймають рішення залишитися на військовій службі.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter