Новини
Політика

Боротьба за цілісність районів: у Славуті відбудеться віче

Жителів Славутчини, Ізяславщини та міста Нетішина запрошують на народне віче, що відбудеться 12 червня (п’ятниця) 2020 року під гаслом: «Почуйте голос громад!».

Таку акцію проведуть з метою підтримки ініціативи громадян щодо збереження Славутського району з адміністративним центром у місті Славуті.

Для місцевих жителів ця бороться розпочалася з липня 2019 року. На численні звернення до Верховної ради України, Кабінету міністрів України, Хмельницької ОДА та до народних депутатів України від Хмельницької області щодо збереження району на теренах Хмельниччини з адміністративним центром у місті Славута відповідей не отримано.

“Запрошуються представники територіальних громад Славутського, Ізяславського районів, міст Нетішина, Ізяслава, Славути, а також усі небайдужі до подальшої долі Славутського району громадяни” , – сказано у повідомленні виконавчого комітету Славутської міської ради.

Захід відбудеться на площі Будинку рад міста Славути. Початок: о 16:30. Під час перебування на площі організатори просять дотримуватись маскового режиму та соціальної дистанції.

Нагадаємо, нещодавно на сайті електронних петицій Кабінету Міністрів України з’явилося звернення від жителів Городоцького району Хмельницької області щодо неподільності краю.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter