Новини
Події

Хмельницького міського голову прийняли у спілку журналістів України

Хмельницька обласна організація Національної спілки журналістів України (НСЖУ) поповнилася новим членом. Ним став міський голова Олександр Симчишин.

Відповідне посвідчення керівник міста отримав від голови правління організації НСЖУ – заслуженого журналіста України Петра Лічмана. Інформацію про це оприлюднили у номері газети “Подільські вісті”.

Для чого міському голові членство у спілці – на це питання він прямо не відповів. Але зізнався: вирішив вступити у цю журналістську організацію під час спілкування з головою спілки Петром Лічманом. Чия була ініціатива – Олександр Симчишин також не сказав. Натомість розповів про свій журналістський досвід.

З 2002 по 2006 я редагував газету благодійного фонду («Хесед-Бешт» – ред.), потім був редактором газети «Нац.доба», потім – обласної «Свободи» і куратором партійної прес-служби. Дописував також в наукові журнали, кілька статей написав у центральні ЗМІ. Умови (для вступу – ред.) прості: заява – рішення Спілки – статус члена, а отже – сплата членських внесків, – прокоментував Олександр Симчишин.  

На думку міського голови, на Хмельниччині є реально незалежні медіа, де працюють професійні журналісти. Водночас, за його словами, існують і ЗМІ іншого типу. Таких він назвав «медіа-кілерами», «джинсовиками» і «заробітчанами». На питання, чи не вважає він муніципальну телерадіокомпанію (МТРК) «Місто» занадто підконтрольною міській раді, Олександр Симчишин відповів так:

МТРК висвітлює частину роботи Хмельницької міської ради, надає офіційну інформацію, висвітлює і проблемні питання у місті, а також суспільно-політичне, культурне і спортивне життя міста.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter