Новини
АКТУАЛЬНО

Лабораторія Хмельницького перинатального центру готова робити ПЛР-тестування

Верифікацію ампліфікатора розпочали у лабораторії Хмельницького перинатального центру. Після перевірки, на ньому робитимуть ПЛР дослідження на COVID-19.

За словами Хмельницького міського голови Олександра Симчишина, 10 червня відібрали перший аналіз, який робитимуть на аппліфікаторі обласного лабораторного центру і на ампліфікаторі лабораторії перинатального центру, аби перевірити його роботу.

«Ми закупили 90 ПЛР систем для тестувань. Всі необхідні заходи завершили: провели навчання персоналу і відповідне їх забезпечення», – розповів міський голова.

Наразі не відомо коли перевірку обладнання буде завершено. Роботу ампліфікатора перевірятимуть на позитивних та негативних результатів. Тому фактично термін верифікації залежить від кількості випадків захворювання у місті.

«Якщо в нас за три дні буде можливість зробити п’ять негативних і десять позитивних тестів. То перевірка буде завершена через три дні. Якщо довше, то довше. Це вже від нас не залежить. Але ми можемо говорити, що на сьогодні лабораторія Хмельницького пренатального центру готова робити ПЛР дослідження для мешканців міста», – каже очільник міста.

Також у місті активно триває ІФА-тестування, яке провели 461 особам.

 

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter