Новини
Дозвілля

Провести літо з книгою пропонують у Хмельницькому

За перших 10 днів роботи до бібліотек Хмельницького записався 561 новий читач, а всього відвідали – 3388 хмельничан, котрі взяли 8090 книг.

Директорка Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи Тамара Козицька розповіла, що підготували місцеві бібліотекарі для читачів, аби «смакувати літо з книгою».

Цього року свято “Бібліотечного літа” в онлайн-форматі розпочали подільські письменниці Марія Лисайчук, Наталя Поліщук, Марія Деминюк, Оксана Радушинська, які під час марафону читали свої твори. Далі кожна із 15 бібліотек, що знаходяться в обласному центрі проводила власні заходи, що популяризують здоровий спосіб життя та знайомлять маленьких читачів із своїми правами.

“Багато дітей залишаються в місті. Саме з такими дітками працюють наші бібліотекарі”, – розповідає для Українського радіо Тамара Козіцька.

За період карантину не лише читачі скучили за книгами. Самі ж бібліотекарі засумували за поціновувачами книг. Тому, як тільки карантинні обмеження послабили, у мікрорайонах міста, на відкритих майданчиках працівники книгозбірень влаштовували міні-свята для маленьких і дорослих читачів. Співи, танці, ігри не лише розважають присутніх, а й залучають їх до читання.

Наразі, кожна книга після повернення до бібліотеки проходить так званну 10-денну “обсервацію”. Та все ж книг вистачає для всіх.

Багато книг для бібліотек дарують мешканці міста.

“У нас є послуга “жива книга” або “буккросінг”, коли можна не записувати у формуляр, а поставити на поличку свою книгу і взяти іншу”, – каже пані Тамара.

Бібліотеки є публічними, тому і немовля на руках у мами, і люди поважного віку – є читачами, яких чекають у філіях Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter