Новини
АКТУАЛЬНО

COVID-19: на Хмельниччині нові випадки та чергові послаблення карантину

Після кількаденного затишшя у Хмельницькій області додалося нових хворих на коронавірус.

Про три нові випадки у Хмельницькій ОДА повідомили вчора увечері. COVID-19 підтвердили у двох мешканців Дунаєвецького району та в одного кам’янчанина. Сьогодні вранці додалося ще двоє хворих зі Старокостянтинова. Повідомляється, що обоє нових хворих – медичні працівники.

Кількість лабораторно підтверджених випадків COVID-19 на Хмельниччині наразі становить 525. Кількість осіб, які одужали від коронавірусу, – 356. Летально закінчилася хвороба для 14 мешканців області.

Що до України, то сьогодні, 11 червня, зафіксовано антирекорд з кількості нових захворювань на COVID-19. За добу зафіксовано 689 випадків зараження коронавірусною інфекцією. Такої кількості захворювань не було навіть у найбільш пікові дні на початку епідемії. Крім цього, за останні 24 години в країні від коронавірусу померла 21 людина.

Протягом останніх трьох днів в області діє чергове послаблення карантинних вимог в тому, що стосується роботи ринків. Температурний скринінг залишається обов’язковим для продавців, а ось у покупців температуру на вході до ринків більше не міряють. Проте засоби захисту (маски та респіратори) у покупців мають бути.

Крім того, відмінили обов’язкову вимогу щодо дотримання триметрової відстані між робочими місцями продавців. Обладнувати торгові місця захисними екранами з плівки або пластику також більше не потрібно. Дистанція у півтора метри між покупцем та продавцем має бути. Також і надалі на 10 квадратних метрах площі має бути не менше одного покупця.

Читайте також: На COVID-19 тестуватимуть призовників Хмельниччини

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter