Новини
Надзвичайні події

Купальний сезон на Хмельниччині почався трагічно

З Південного Бугу рятувальники дістали тіло пенсіонерки, а у Віньковецькому районі люди розкопали греблю, аби дістати тіло загиблого юнака.

На Хмельницькому міському пляжі купальний сезон почався в перший день червня. Незадовго до цього з Південного Бугу взяли проби води, аби пересвідчитися, чи безпечна вона для купання. Попервах у воді виявили надлишок коліфагів, проте повторний аналіз показав, що вода чиста і купатися можна.

Крім того, комунальники добре попрацювали, аби влаштувати для хмельничан комфортну зону для літньо-купального відпочинку: берег розчистили, розрівняли, підсипали свіжий пісок, замінили фонтанчики з питною водою та кабінки для роздягання, встановили нові лавочки та сонцезахисні парасольки… Щоправда, поки у місті по-справжньому пригріло, на пляжі не раз встигли “попрацювати” вандали.

Проте не для всіх купальний сезон почався позитивно. Вчора на міському пляжі з води витягнули тіло пенсіонерки. Як повідомляють в одній міських вайбер-спільнот, спершу жінку намагався реанімувати рятувальник, який витягнув її з води. Згодом на місце події прибула карета «швидкої». Медики також намагалися врятувати пенсіонерку, але їм це не вдалося – жінка померла. Зазначається, що загиблій був 71 рік.

А у Віньковецькому районі місцевим мешканцям, аби дістати тіло загиблого 18-річного юнака, довелося самотужки розкопати греблю та спустити воду зі ставка.

Інформація про екстремальну ситуацію надійшла до рятувальної частини смт Віньківці від чергового селищного відділку поліції. В повідомленні йшлося про те, що о пів на третю ночі мешканці села Слобідка Охрімовецька розкопали екскаватором греблю, повідомляє XM-inside.

Люди спустили воду зі ставка та знайшли тіло 18-річного хлопця. За попередніми даними, юнак напередодні плавав у ставу з друзями і зник.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter