Новини
Екологія

Хмельницький витратить 380 тисяч гривень на боротьбу з борщівником

Більше третини мільйона гривень виділили у Хмельницькому для боротьби з отруйним борщівником. Комунальники вже розпочали викошувати цю рослину, яка росте у різних локаціях міста і несе загрозу життю та здоров’ю людей.

Також роботи виконує фізична особа-підприємець, з якою уклало відповідну угоду управління житлово-комунального господарства міста.

Найбільше цієї рослини біля річки Південний Буг, біля доріг та залізниці, – розповів головний спеціаліст відділу з благоустрою міста управління житлово-комунального господарства Василь Кабальський. – На боротьбу з цією небезпечною рослиною цього року у міському бюджеті передбачено 380 тис. грн. Щоб рослина не розмножувалася, впродовж весняно-літнього сезону викошуємо її на незакріплених територіях 4-5 разів до моменту цвітіння».

Керівників підприємств, установ та організацій, на території яких виявлені вогнища борщівника, закликають здійснювати заходи щодо ліквідації цих небезпечних рослин.

Нагадаємо, сік борщівника при потраплянні на шкіру та контакті з сонячними променями може викликати сильне подразнення й пухирі. Якщо контакту уникнути все ж не вдалося, треба негайно змити сік та звернутися за медичною допомогою.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter