Новини
Увага!

На Хмельниччині виявлено випадок сказу

В місті Ізяслав зареєстровано випадок сказу собаки. Зазначається, що труп тварини було виявлено на території колишньої військової частини.

Місцеві жителі повідомили, що безпритульний собака забіг на територію їхнього дворуп по вулиці Військовій. В ході епізоотичного розслідування виникла підозра, що даний собака міг мати контакт з іншими тваринами, які перебувають на прибудинковій території.

З метою встановлення причини загибелі тварини було відібрано зразки патматеріалу та направлено до Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Під час дослідження даного матеріалу встановлено захворювання тварини на сказ.

В зв’язку з цим, рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ізяславській райдержадміністрації затверджено комплекс заходів по ліквідації даного захворювання, а територію, колишньої військової частини по вулиці Військова оголошено неблагополучною по сказу та введено карантинні обмеження. Вулиці Вокзальна та Олександра Кушнірука, та населеного пункту м. Ізяслав та мисливські угіддя Ізяславської міської ради визначено загрозливою зоною.

На даний час на неблагополучній території проводяться заходи по ліквідації вогнища сказу.

Нагадуємо, сказ – заразна хвороба людей і тварин, передається головним чином, при покусах хворими на сказ тваринами.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter