Новини
Репортаж

У Хмельницькому відзняли першу частину «Rock&Buh-2020» (ФОТО)

На три дні недобудований Палац спорту у Хмельницькому перетворився на знімальний майданчик. Тут під супровід спеки, грози та важких музичних ритмів хмельничанам (і не лише їм) готували нову варіацію рок-фестивалю «Rock&Buh».

Цей фест традиційно відкриває фестивальне літо у Хмельницькому. Три роки поспіль рок «підривав» центр міста, збираючи поціновувачів важких ритім на березі Південного Бугу.

Цьогоріч коронавірусний карантин вніс корективи у культурне життя як світу взагалі, так і Хмельницького зокрема. Найперше, мешканці обласного центру через карантинні обмеження залишилися без Великоднього ярмарку у його звичному форматі. Низку запланованих розважальних заходів та подій у місті також довелося скасувати.

Тож, аби не залишати любителів музики взагалі без драйвового відпочинку, «Rock&Buh» цьогоріч вирішили провести у новому форматі.

Як кажуть ідейні натхненники цьогорічного фесту, його особливість, в першу чергу, – закарбованість у часі. Фільм-концерт (а саме такий формат матиме «Rock&Buh-2020») можна буде переглянути у зручний час, і повертатися до перегляду можна буде стільки, скільки заманеться.

До того ж, несприятливі погодні умови не перешкоджатимуть виступам улюблених виконавців, як це, до прикладу, сталося минулоріч.

Щоправда, і цього року погода добряче познущалася з учасників фестивалю. У другий день зйомок природа розійшлася не на жарт, аж довелося на деякий час перервати знімальний процес. І це при тому, що зйомки відбувалися, як уже зазначалося, на території майбутнього Палацу спорту, під дахом, який теоретично мав би захистити артистів від будь-який природних катаклізмів.

Цього року заявки на участь у рок-фестивалі подали понад 170 гуртів. З них, зважаючи на ситуацію, відібрали гурти, максимально наближені до Хмельницького. Хто саме з новачків потрапив на фест, залишимо поки у таємниці, аби не псувати враження від майбутнього перегляду.

Нагадаємо лише, що у майбутньому фільмі-концерті візьмуть участь також добре знані хмельничанам гурти «Мотор’ролла», «STANZA», «Зворотня дія» і «Чумацький шлях».

Попереду у знімальної групи фесту – друга серія зйомок за участі звичних ведучих більшості українських фестивалів – М’яча Дредбола та Вікторії Жуковської.

Готовий продукт – рок-фільм – організатори обіцяють показати любителям року на початку липня.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter