Новини
Екологія

У Хмельницькому дренажну канаву закидали непотребом

Близько двох десятків старих шин та купу іншого непотребу невідомі особи скинули на березі дренажної канави на одній з вулиць Хмельницького.

Повідомлення про засмічення території надійшло до Державної екологічної інспекції від місцевого мешканця. Під час перевірки, інспектори встановили, що дві земельні ділянки на березі дренажної канави по вулиці Мельникова закидані різноманітними відходами. Зокрема, екологи знайшли на вказаних ділянках близько двох десятків старих шин.

Матеріали перевірки інспектори направили у правоохоронні органи, аби ті встановили осіб, які засмітили територію, притягнули їх до відповідальності та стягнули збитки, завдані навколишньому середовищу. Крім того, до Хмельницької міської ради, направили листа-вимогу щодо вжиття заходів, передбачених Законом України «Про відходи» в частині поводження з безхазяйними відходами.

Довідка: Речовини, які використовуються при виробництві, переробці та утилізації автомобільних шин є вкрай токсичними для людини і навколишнього середовища. Відпрацьовані автомобільні покришки (ОАП) є відходом четвертого класу небезпеки. При довгому впливі на навколишнє середовище, вони завдають колосальної шкоди. До їх складу входить понад 120 шкідливих хімічних речовин, багато з яких є сильними канцерогенами, які згубно впливають на здоров’я людини викликаючи онкологічні захворювання.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter