Новини
АКТУАЛЬНО

Скільки коштує перевірка на COVID-19 у Хмельницькому

Нещодавно на брифінгу для медіа перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш повідомив, що ПЛР-тестування для виявлення коронавірусної інфекції для потенційно хворих чи контактних осіб будуть проводити безкоштовно у державних або комунальних лабораторіях. Він додав, що приватні центри надаватимуть таку послугу за ціною 380-550 грн.

Чи так це, дізнавались журналісти “Першого Подільського“. Якщо ви повернулись з-за кордону чи підозрюєте, що можете бути інфікованим, чи для “заспокоєння” власної совісті, тоді вам дорога до сімейних лікарів. Ті, швидше за все, направлять вас у приватну лабораторію, але ціну ПЛР-тестів дізнаєтесь тільки тоді, коли переступите поріг такого медцентру. Пройти такі тести у “приватників” коштує понад 1000 грн.

Більшість лабораторій говорити про свої розцінки не бажають. Лише в одній розповіли, що роблять ПЛР та ІФА-тести, використовуючи системи німецького та австрійського виробництва. Процедура займає від 2 до 4 робочих днів і коштує 1500-2100 грн в залежності від терміновості виконання. Кажуть, активно співпрацюють з екстренною службою. Якщо у клієнта виявляють позитивний результат, усі дані передають медикам.

З початку епідситуації до лабораторії звернулись більше півтисячі людей.

Детальніше у сюжеті:

Зробити ПЛР-тест на коронавірус за 1 день у Хмельницькому можна, зокрема, у сучасній лабораторії Меділабс.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter