Новини
Освіта

Як на Хмельниччині підготувалися до проведення ЗНО

Через епідемію COVID-19 зовнішнє незалежне оцінювання у Хмельницькій області вимагає більш ретельної організації.

Для проведення ЗНО на Хмельниччині створили округи у містах:

  • Хмельницький,
  • Кам’янець-Подільський,
  • Шепетівка,
  • Старокостянтинів,
  • Дунаївці,
  • Красилів,
  • Ізяслав.

На основну сесію ЗНО в області зареєструвалися 11 745 учасників. Проте їхня кількість може зменшитися приблизно на третину. Як пояснив директор Департаменту освіти та науки Хмельницької ОДА Олег Фасоля, це пов’язано «з прийняттям Верховною Радою України законопроекту, який звільняє випускників шкіл від проходження державної підсумкової атестації через пандемію, але не звільняє від ЗНО».

Підвозитимуть випускників до пунктів ЗНО на основну сесію 591 шкільний автобус. На додаткову сесію – 36.

В пунктах ЗНО та в пунктах перевірки загалом перебуватимуть 2 585 працівників, з них 92 – медпрацівники.

Крім того, наголошують у департаменті освіти, під час здачі ЗНО потрібно пам’ятати про заходи безпеки та дотримуватися їх. На сьогодні між округами розподілено 3179 літрів дезінфікуючих засобів для обробки рук, 867 літрів дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь, 356 ізоляційних халатів, 356 захисних щитків, понад 100 тисяч одноразових медичних масок та 92 пірометри.

Окрім цього, на кожному пункті тестування перебуватиме по два медпрацівника та два представника поліції для забезпечення правопорядку.

Як повідомив міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич, у місті буде сформовано вісім пунктів тестування для тих, хто здаватиме ЗНО та ДПА.

Наші заклади готові прийняти близько 15 тисяч дітей з Кам’янця-Подільського, району, ОТГ, також Чемеровецького, Дунаєвецького районів і Нової Ушиці. При цьому, в одній установі може перебувати не більше 250 учасників, а в одній аудиторії – не більше 10, – написав очільник міста

У Старокостянтинові рятувальники перевірили технічний стан протипожежного водопостачання міста на об’єктах, які планується задіяти під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання. За результатами перевірки про всі виявлені недоліки проінформували керівництво КП “Водоканал”, яке зобов’язалось їх усунути у найкоротші терміни.

Директор Вінницького центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко під час селекторної наради з головами РДА щодо організації процесу ЗНО в області зазначив: на сьогодні Хмельниччина на 95% готова до проведення ЗНО.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter