Новини
АКТУАЛЬНО

Нові карантинні обмеження: до чого готуватися подолянам?

У Хмельницькій області до кінця липня зазнає змін графік роботи деяких установ, за порушення карантину штрафуватимуть жорсткіше, а сезон оздоровлення відтерміновується.

Від сьогодні, 22 червня, в Україні набувають чинності деякі зміни до постанови Кабміну щодо протидії COVID-19. Карантин буде продовжено до 31 липня.

Зокрема, у Кабміні рекомендують змістити початок робочого дня деяким суб’єктам господарювання. До переліку галузей, де робочий день має починатися не раніше десятої ранку, увійшли:

  • мистецтво, спорт, розваги та відпочинок;
  • надання соціальної допомоги;
  • оптова та роздрібна торгівля;
  • освіта;
  • поштова та кур’єрська діяльність;
  • ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів;
  • страхова діяльність;
  • тимчасове розміщування та організація харчування.

Обов’язковим початок робочого дня о 10.00 є для:

  • центрів надання адміністративних послуг,
  • органів соціального захисту населення
  • територіальних органів Пенсійного фонду України.

Органи виконавчої влади, державні органи та органи місцевого самоврядування, навпаки, мають починати робочий день з восьмої ранку. В зв’язку з цим на місцях влада має подбати про внесення змін до графіків руху громадського транспорту.

Не змінюються вимоги щодо кількості пасажирів, яку дозволено перевозити у громадському транспорті. Їх, як і раніше, має бути стільки, скільки є сидячих місць.

За тим, як носять маски мешканці Хмельниччини (як і всієї України) стежитимуть ретельніше. Відтепер у громадських місцях та у транспорті законодавчо заборонено носити маску на підборідді – вона має закривати ніс та рот.

У закладах освіти заборонено перебувати групам у кількості понад десять осіб. Виключення – участь у ЗНО та різних видах вступних випробувань та іспитів.

Діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до кінця липня заборонена, тож оздоровчий сезон відтерміновується.

Низку обмежувальних закладів має повноваження запроваджувати влада на місцях. Стосуватися вони можуть, зокрема, роботи громадського транспорту та закладів громадського харчування.

На Хмельниччині влада вже прийняла низку рішень, які посилюють карантинні обмеження в містах та районах області.

Нагадаємо, перевізникам, які здійснюють регулярні та нерегулярні перевезення по області та за її межами, дозволено проводити посадку та висадку пасажирів у містах Нетішин, Кам’янець-Подільський та Красилів виключно на автостанціях. У Старокостянтинові заїжджати на автостанцію заборонено.

У Кам’янці-Подільському, де наразі найбільша в області кількість лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, працівники поліції та Держпродспоживслужби посилять контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. За порушення дистанції та маскового режиму в громадських місцях і транспорті штрафуватимуть:

  • громадян – від 17 тисяч до 34 тисяч гривень
  • посадових осіб – від 34 тисяч до 170 тисяч гривень.

З сьогоднішного дня у Кам’янці-Подільському розпочнуться спільні рейди з метою виявлення порушників для притягнення до відповідальності.

Станом на вечір 21 червня на Хмельниччині лабораторно підтверджено 622 випадки захворювання на коронавірус. Одужали 493 особи (79,3% від підтверджених випадків). Кількість летальних випадків – 15.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter