Новини
АКТУАЛЬНО

На Хмельниччині проходять перевірки щодо дотримання карантину

Сьогодні, патрульні обласного центру, спільно зі співробітниками Укртрансбезпеки та управління транспорту та зв’язку Хмельницької міської ради, здійснювали профілактичну перевірку громадського транспорту щодо дотримання норм карантину як водіями, так і пасажирами.

Правоохоронці нагадали, що на період карантину забороняється:

  • здійснення пасажирських перевезень в кількості більше ніж кількість місць для сидіння, визначену технічною характеристикою транспортного засобу;
  • без використання засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) водіями та пасажирами.

За порушення вимог передбачена адміністративна відповідальність.

Наразі, у Хмельницькій області функціонують мобільні групи, до складу яких входять правоохоронці, медики та представники місцевої влади, які виявляють порушення громадянами та суб’єктами господарської діяльності правил карантину, а також проводять роз’яснювальну та профілактичну роботу.

Поліцейські попереджають перевізників та власників підприємств, торгівельних організацій, розважальних закладів й інших установ щодо недопущення перебування відвідувачів без масок та дотримання дистанції у 1,6 метри. У разі встановлення таких порушень до відповідальності буде притягуватись саме власник закладу чи підприємства, на території якого було допущено правопорушення.

Нагадуємо, що до 31 липня буде зберігатися необхідність дотримання маскового режиму, соціальної дистанції та обмеження за кількістю людей, які можуть одночасно перебувати в приміщеннях.

Звертаємо увагу, що згідно ст.44-3 КУпАП порушення правил карантину тягне за собою накладення штрафу на громадян — від 17 000 до 34 000 гривень.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter