Новини
Події

Питання ліквідації дитячих санаторіїв на Хмельниччині відтермінували

На сьогоднішній сесії Хмельницької обласної ради зняли з розгляду питання щодо ліквідації спеціалізованих дитячих санаторіїв, розташованих у Дунаєвецькому та Кам’янець-Подільському районах.

Підставою для прийняття такого рішення є відповідний лист Хмельницької ОДА, зазначив голова обласної ради Михайло Загородний. Водночас, за його словами, уже на наступній сесії до цієї теми депутати можуть повернутися.

«У разі надходження до обласної ради детальної інформаціі щодо подальшого забезпечення оздоровлення дітей, працевлаштування персоналу зазначених закладів та пропозицій щодо раціонального використання комунального майна, це питання буде включено до наступної сесії обласної ради», – прокоментува голова облради.

Нагадаємо, три фтизіатричні дитячі санаторії – Кам’янець-Подільський обласний дитячий спеціалізований, Великожванчицький обласний дитячий пульмонологічний та обласний дитячий спеціалізований – депутати планували ліквідувати на сьогоднішній сесії. Про це свідчили проекти рішень сесії обласної ради. Проте згодом для закладів таки віднайшли можливість фінансування до кінця року.

Крім того, під час сесії наполовину скоротилася фракція Радикальної партії Олега Ляшка в обласній раді. Заяви на вихід написали Олег Скринчук, Микола Жвалюк, Юрій Завальнюк і Володимир Присяжний. У фракції залишилися: Тетяна Зеленко, Олександр Дехтярук, Олексій Левицький та Олександр Слободян.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter