Новини
Політика

Депутати Хмельниччини вимагають скасувати абонплату за транспортування газу

Вчора на сесії Хмельницької обласної ради депутати більшістю голосів підтримали звернення до Президента та Прем’єр-міністра України щодо негайного скасування абонплати за транспортування газу.

Як повідомляється на сайті “Є“, автор звернення, депутат обласної ради Володимир Федорчук наголошує, що рішення запровадити абонплату за доставку-розподіл блакитного палива є незаконним. Він аргументує це тим, що більшість домогосподарств власним коштом будували газорозподільчі магістралі до своїх осель. Проте у січні цього року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг запровадила дві платіжки за газ: за спожите паливо та його транспортування.

У тесті звернення вимагають економічного обґрунтування тарифу на транспортування газу, а також пояснення в чому різниця в тарифах у різних регіонах країни.

«Громадяни переконані, що держава вкотре обікрала їх і готові до радикальних дій, — йдеться у тексті звернення. — То0му вимагаємо негайно скасувати постанову НКРЕКП про так звану «абонплату за транспортування газу» як таку, що є грабіжницькою та здирницькою. Вона є не чим іншим, як спробою висмоктати додаткові гроші з народу й не ґрунтується на зрозумілих для населення економічних розрахунках».

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter