Новини
Події

Мешканці Славутського району розшукують свого депутата

Відкритого листа до народного депутата України Олексія Жмеренецького від імені славутчан оприлюднили у соцмережах.

Оформили звернення з певною долею іронії – плакатом у стилі Дикого Заходу.

Щоправда, у зверненні йдеться зовсім не про жарти. Мешканців Славутчини наразі хвилює переспектива “зникнення” їхнього району як окремої адміністративно-територіальної одиниці.

У відкритому листі нардепу Жмеренецькому дорікають тим, що він “не виходить на зв’язок, не коментує повзучу ліквідацію Славутського району його однопартійцями тощо”.

Прикро, але вимушені констатувати, що в цей надскладний для територіальних громад Славутчини час Ви самоусунулися від роботи з виборцями. Мовчите навіть тоді, коли адміністративно-територіальна реформа брутально пропихається “слугами народу” без будь-якого обговорення з цим самим народом! – наголошують у зверненні.

Наостанок підписанти попросили свого обранця терміново “відшукатися” та посприяти збереженню району з адміністративним центром у місті Славута.

В той час, поки небайдужі мешканці Славутчини готували та публікували листа, їхній нардеп перебував не так вже й далеко від свого виборчого округу. У числі інших членів фракції “Слуга народу” Олексій Жмеренецький учора був присутнім на сесії Хмельницької обласної ради. І там якраз займався питаннями адміністративно-територіальної реформи, через яку переймається його електорат.

Про це нардеп повідомив своїх виборців у коментарі під відкритим листом:

Я зараз знаходжусь на засіданні Хмельницької обласної ради, оскільки саме сьогодні тут обговорюється питання щодо укрупнення районів, присутні міський голова Славути та представники Славутського району. Я беру участь у засіданні саме обласної ради, адже важливо почути думки усіх сторін. Так, нам надходили звернення від органів місцевого самоврядування, на які надавались відповіді, робота з громадянами не припинялася, адже звернення громадян я приймав зокрема і під час карантину та реагував на них у межах моїх повноважень.

Однак, схоже, у нардепів дещо інше бачення ситуації навколо реформи, ніж у їхніх виборців. Як зазначають народні обранці, “необхідність скорочення районів назріла вже давно”. Тому спільна позиція народних обранців «Слуги народу» від Хмельниччини – розподіл області на три райони. Притому, що урядовий проект передбачає: 20 існуючих зараз районів скоротити до п’яти.

Депутати пояснюють: завдяки зменшенню кількості районів скоротиться і число адміністративно-бюрократичного апарату. Крім того, на думку нардепів, “громади виграють від реформи, адже 60% податків залишатиметься на місцях і будуть направлені на розвиток території».

При цьому нардепи стверджують: їхні виборці реформу підтримують, адже між ними та народними обранцями відбувається постійний діалог.

Де саме розійшлися дороги Олексія Жмеренецького та його виборців, і чому мешканці Славутчини так активно розшукують свого нардепа, аби поговорити з ним про реформу, якщо, за словами депутата, вона не лише вже обговорена, а й схвалена народом, невідомо.

Наразі ж нардепи від “Слуги народу” планують зустрічі на округах, щоб роз’яснювати свою позицію громадам. Тож, схоже, у мешканців Славутського району таки є шанс нарешті побачити свого депутата та поговорити з ним про наболіле…

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter