Новини
Репортаж

Найстаріший МАФ у Хмельницькому демонтували (ФОТО)

Хмельничани, які звикли бачити на розі вулиць Грушевського та Проскурівської МАФ з традиційним для вуличних кіосків асортиментом товарів, наразі спостерігають там порожнє місце та обдерту стіну історичної споруди.

Як розповідає один з перших власників кіоску, він з’явився на цьому місці ще у 1991 році. Починалася торгівля у ньому з продажу сувенірів. Тож відпрацював кіоск для хмельничан немало-небагато, майже 30 років.

Працівники торгових точок, розташованих неподалік, розповідають: прибрали кіоск зі звичного місця за один день. Причину демонтажу споруди не знають, але кажуть: його не ліквідували повністю та остаточно, а просто перемістили по вулиці Проскурівській – ближче до стадіону “Поділля”.

Цю інформацію підтвердив і нинішній власник кіоску. Каже, всі дозвільні документи на споруду у нього були, проте погодився перенести його зі звичного місця на інше.

Тож наразі замість, можливо, зовні і не дуже привабливої, але корисної для містян споруди, хмельничани бачать поки що обдерту стіну (яку, до того ж, ще більше псують виносні елементи систем кондиціонування) та добре збережену раритетну рекламну вивіску минулого століття.

До слова, у кутовому приміщенні будівлі, до якої майже 30 років тулився один з перших у Хмельницькому МАФів, донедавна працювала популярна серед хмельничан кав’ярня зі смачними напоями та солодощами й привітним персоналом. Після карантину заклад більше не відкрився. Зараз приміщення активно ремонтують та оновлюють. Тож не виключено, що незабаром тут відкриється щось нове, а обдерта стіна досить швидко перестане такою бути.

Що ж буде на місці старого МАФу – вільний для перехожих тротуар чи черговий літній майданчик – покаже час. А поки що містянам доведеться шукати точки для звичного поповнення припасів деінде.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter