Новини
АКТУАЛЬНО

В одному з міст Хмельниччини можуть закрити магазини і призупинити транспорт

Кардинальні обмеження можуть знову ускладнити життя старокостянтинівцям. Усе через негативну динаміку поширення коронавірусу в місті. Про це на своїй фейсбук-сторінці написав мер міста Микола Мельничук.

Очільник міста стурбований, що у Старокостянтинові поширення коронавірусної інфекції набирає загрозливого вигляду. У місті було зафіксовано перший летальний випадок – від ускладнень вірусу COVID-19 помер 49-річний чоловік.

“Загалом зараз у нашому районі офіційно хворіє 98 осіб, що ставить Старокостянтинівщину на лідерські позиції з негативної динаміки поширення хвороби Також загрозливими є факти, що коронавірус проник у окремі підприємства, де спостерігається ріст числа хворих. Зважаючи на це та чіткі інструкції від держави якщо ситуація за тиждень не покращиться, то ми будемо вимушені повернути жорсткий карантин. А найгірше — доведеться знову зупиняти промисловість”, – пише Мельничук.

За словами старокостянтинівського мера, причина поширення хвороби у районі досить проста – безвідповідальність.

“Я кожного разу повторюю, що карантин не закінчено і його правил слід дотримуватися. Але люди не слухають, їм байдуже, або просто набридло”, – зауважує чиновник.

Мельничук пригрозив старокостянтинівцям, що якщо вони і надалі не будуть дотримуватися карантинних заходів, то у місті знову “усе закриють” – магазини, торгові центри, ринки, сервісний центр та інші державні заклади, оскільки вони створюють небезпеку зараження. Також, за словами посадовця, у мерії підготували постанову, яка зобов’яже власників закладів, які відвідують люди, дбати про безпеку на своїй території. Передбачається, що якщо підприємці й надалі пускатимуть людей без масок, вони матимуть справу з поліцією.

“Нам просто не можна через безвідповідальність повертатися до жорсткого карантину – зупинка економіки цього разу означатиме зупинку всього життя міста. Тож будьте відповідальними й дотримуйтеся правил карантину”, – з таким проханням звернувся до містян Микола Мельничук.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter