Новини
АКТУАЛЬНО

COVID-19 в інтернаті на Хмельниччині: подробиці

Хмельницький обласний лабораторний центр провів мікробіологічні дослідження 250 біозразків працівників і підопічних Кривчицького психоневрологічного інтернату.

Наразі виявлено 105 позитивних випадків захворювань на гостру респіраторну хворобу COVID-19 серед підопічних та 23 серед працівників (17 – палатна санітарка, 2 – санітарка-прибиральниця; інструктор, шеф-кухар, сторож, кочегар). Таку інформацію оприлюднили у лабораторному центрі.

Зважаючи, що інтернат є закладом закритого типу, та з урахуванням результатів усіх лабораторних досліджень було запропоновано: 

1. Розглянути можливість перепрофілювання одного із корпусів інтернату в обсерватор, де будуть перебувати здорові особи серед підопічних, у яких результати на обстеження на COVID-19 негативні; інший корпус перепрофілювати в ізолятор, де будуть знаходитись підопічні із безсимптомними та легкими формати захворюваності на COVID-19.

2. Невідкладно забезпечити проведення медичного обстеження всіх підопічних та працівників інтернату, у яких виявлено COVID-19 з метою з’ясування ступеня важкості захворювання та їх сортування.

3. У випадку виявлення хворих з важкою та середньою ступеню важкості терміново вирішити питання госпіталізації їх до спеціалізованого інфекційного стаціонару.

4. Невідкладно створити медичні бригади для лікування і обслуговування хворих в ізоляторі, медичного нагляду підопічних в обсерваторі.

5. Вирішити питання щодо забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, медикаментами, додатковою кількістю дезінфікуючих засобів та засобів для гігієнічної обробки рук.

6. Обслуговуючий персонал, у яких ПЛР-тестування на COVID-19 негативний залучити до обслуговування підопічних, які знаходяться в обсерваторі та ізоляторі.

7. До 30 червня забезпечити доставку до ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» біоматеріал усіх контактних осіб.

8. Розглянути можливість відбору матеріалу для досліджень на COVID-19 учнів загальноосвітніх шкіл (сс. Кривчик, Воробіївка та Рахнівка), які будуть здавати тести зовнішнього незалежного оцінювання.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter