Новини
Фінанси

На Хмельниччині зросте абонплата за газ

Відзавтра, 1 липня 2020 року, тариф на послуги розподілу природного газу у Хмельницькій області збільшиться з 0,87 грн за 1 куб. м. до 1,00 грн за 1 куб.м. (в абонентів “Шепетівкагаз” – з 0,56 грн за 1 куб.м. до 0,62 грн за 1 куб.м.)

Тариф розраховується наступним чином: весь газ у кубометрах, який ви витратили з 1 жовтня 2018 року до 30 вересня 2019 року, множать на тариф і ділять на 12 місяців. Те, що утворилося – абонплата. У кожного регіону є свій тариф, повідомляє видання “Подільські вісті”.

Аби не платити абонплату, можна звернутися до постачальника й повністю перекрити блакитне паливо. Тільки тоді перестануть нараховувати абонплату.

Інший варіант – якщо поточного газового року (з жовтня до вересня) витрачати менше газу, то абонплата наступного року буде меншою.

Третій варіант – чекати, поки змінять систему нарахування. Глава комітету з питань енергетики і ЖКГ ВР Андрій Герус анонсував прийдешні зміни. Мовляв, ті, хто не користується газом, заплатить символічні гроші – приблизно 4 грн “за трубу”. Однак коли саме ухвалять таке рішення, невідомо.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter