Новини
Армія

У хмельницьких нацгвардійців – молоде поповнення

Впродовж наступного місяця з усієї України до військової частини 3053, що дислокується у Хмельницькому, як і до інших частин Нацгвардії, прибуватимуть юнаки, які виявили бажання проходити службу у лавах Національної гвардії України.

Наразі ряди хмельницьких гвардійців поповнили п’ятнадцять призовників з Рівненщини. Перш за все, з дотриманням заходів, пов’язаних із недопущенням поширення COVID-19, майбутні воїни пройшли медичне обстеження та температурний скринінг, познайомились з командуванням військової частини, отримали інформацію щодо специфіки служби у військовій частині 3053, особливостями соціального та правового захисту гвардійців та іншими нюансами проходження строкової служби, а також – можливістю укласти військовий контракт під час цього.

«Перші враження загалом позитивні, – ділиться один з новоприбулих юнаків, 20-річний Олександр Пасічник – Ставлення до нас доброзичливе, про все можна запитати і отримати адекватну й детальну відповідь. До проходження служби готовий, прийняв таке рішення свідомо. Коли ще декілька місяців тому прийшла повістка з військкомату, одразу налаштувався – оптимістично та по-бойовому – йти служити. Правда, довелося чекати: у зв’язку з карантином призов кілька разів переносили, але зараз все гаразд – я нарешті приступаю до служби».

У перші ж години свого перебування у військовій частині хлопці смачно поснідали в солдатській їдальні, розмістилися, отримали військове обмундирування та інші речі, необхідні для проходження ними строкової служби.

– А ще усі ми заново пройшли медичний огляд, – зауважує 19-річний Сергій Мельник. – Медики уважні та компетентні. Це важливо. Готовий служити, розумію усю відповідальність, пов’язану з цим. Службу у Нацгвардії обрав не випадково, хотів цього давно. Впевнений – все буде гаразд! Кожен справжній чоловік має здобути досвід служби в армії, тим більше зараз, і тому я тут!»

Після кількаденної адаптації до нових умов життя юнаки вирушать на навчальний збір, що триватиме шість тижнів, де навчаться всьому необхідному для ефективного проходження служби у складі Національної гвардії України протягом року або півтора.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter