Новини
Армія

Хмельницькі спецпризначенці тренуються за стандартами NATO

Група елітний військ спеціального призначення Збройних Сил України з Хмельницького вкотре вийшла на навчання.

Індивідуальна підготовка поєднана з налагодженням роботи групи спеціального призначення в певній місцевості, говорить полковник Андрій Агєєв.

Підготовлені за особливою програмою, спецпризначенці протидіють терористичним формуванням, ведуть партизанську війну, виконують диверсійні завдання. Кількісний склад одного підрозділу від 12 до 20 армійців. Кожен з них має високу бойову, вогневу, фізичну і психологічну підготовку. Вони здатні і вирішують завдання в надзвичайних екстримальних умовах із застосуванням спеціальної тактики та засобів.

“Збройні сили загалом останні кілька років все більше усвідомлюють, розуміють і готуються за стандартами NATO. Тобто є певні вимоги для того, щоб в разі участі наших підрозділів в спільних навчаннях, вони могли ефективно взаємодіяти з підрозділами країн-членів альянсу”, – говорить Андрій Агєєв.

Кожен військовослужбовець тут виконує свій об’єм роботи і відповідає за якість його відпрацювання.

Цього разу за 30 км від Хмельницького група військових почала виконання завдань. Пройшли мінне поле, подолали водну перешкоду, умовно виявили противника, знищили його, вийшли в умовну точку і були евакуйовані.

На таких вишколах та під час виконання завдань усі уточнення, рухи, тактичні дії, перемовини чи коригування відбуваються не в голос, а засобами зв’язку, жестами або ледь чутним шепотінням.

Усі знання отримання на міжнародних спільних навчаннях військові використовують на практиці.

Спецпризначенці випробовують і новий камуфляж українського виробництва “Мавка”. Кажуть: яксно пошитий, має хороший матеріал, надійну фурнітуру і добре зарекомендував себе в міській забудові, лісі та горах.

Детальніше у сюжеті “Першого Подільського”:

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter