Новини
Суспільство

Голова Хмельницької ОДА похвалив підлеглих, яких звільнив

Очільник Хмельниччини розповів про кадрові зміни в області та оцінив роботу звільнених ним керівниць двох департаментів.

На вчорашньому брифінгу, який у Хмельницькій ОДА нарешті провели «вживу», а не суто на камери, Дмитро Габінет офіційно озвучив: Старосинявська райдержадміністрація залишилася без голови. Та пішла сама, по-тихому, щоб не попросили піти голосно. Тепер на звільнене місце підбиратимуть іншу кандидатуру.

Нагадаємо, голову Старосинявської РДА Надію Вікарську було звільнено з займаної посади розпорядженням Президента України. Підставою стала подана екс-очільницею району завая.

Сильних керівників хоче бачити голова Хмельницької ОДА і на посадах керівників управління праці і соціального захисту та відомства культури. Бо попередні, каже, були професіоналами. Тож тепер такими мають бути і наступники.

Кандидатів на посади – десятки, зазначає Дмитро Габінет. Але поки вони – лише у списку претендентів, бо конкурси на заміщення вакантних посад призупинені. Тож управління залишаються без начальства.

За словами голови ОДА, є фахові люди, які би могли обійняти ці посади, але вони наразі працевлаштовані і не готові залишити свої місця роботи, щоб перейти на контракт.

Оцінив очільник Хмельниччини і звільнених ним двох керівниць важливих для області  департаментів.

Насправді, пані Трунова була сильним керівником. Там можна говорити багато чого, але це сильний керівник. Так, як і пані Лукомська. І хочеться зараз знайти людей, в яких би, зрозуміло, з певним часом, був потенціал. Зараз я говорю про певні фахові здібності окремих людей, – прокоментував Дмитро Габінет.

Нагадаємо, офіційно Ірину Трунову звільнено за згодою сторін. Неофіційна ж причина кадрових змін – скандал через призначення обласної премії ім. Т.Г. Шевченка самій собі.

Директорку департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлану Лукомську голова Хмельницької ОДА звільнив 11 червня.

Більше про брифінг – у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter