Новини
Армія

Ряди хмельницьких гвардійців поповнюються

Поріг військової частини 3053, що дислокується у Хмельницькому, переступили новобранці, аби відслужити в рядах Нацгвардії дванадцять або шістнадцять місяців. Хлопці кажуть: до служби готові – морально, психологічно та фізично.

Серед тих, хто свідомо, виважено та серйозно прийняв рішення служити саме в лавах Національної гвардії України – 19-річний Максим Яцюк. Нещодавно хлопець отримав диплом кухаря-кондитера у Сокирянському вищому професійному училищі та працював на одному з місцевих приватних підприємств.

Коли отримав повістку, одразу пішов до військкомату, чекав цього. Вже був налаштований іти служити, а потрапити саме в Нацгвардію було моєю метою. Чув багато про службу від друзів та знайомих, які або вже відслужили, або не так давно приїжджали додому у відпустку. Вирішив випробувань не уникати і почати, як кажуть, від витоків, тобто зі строкової служби, аби дізнатися про всі нюанси військової служби не зі слів, а з власного досвіду, – розповідає Максим. –

Хлопець планує проходити службу у підрозділі, що займається забезпеченням охорони громадського порядку та сподівається, що це вдасться успішно реалізувати.

Юнаки-новобранці впевнені: служба в лавах Національної гвардії України – це насправді хороший спосіб реалізувати себе, визначитися остаточно, чи дійсно хочеш в подальшому пов’язати своє життя з військовою справою. Адже в Нацгвардії всіляко сприяють та створюють найкращі умови для того, аби молоді українці обирали перспективний шлях військовослужбовця та успішно будували військову кар’єру.

Таку точку зору поділяє й інший новобранець – Павло Цуркан, який також поповнив ряди хмельницьких гвардійців. Хлопець успішно закінчив Чернівецький кооперативний коледж з дипломом фінансиста та вступив на заочну форму навчання до університету за тим самим напрямком, коли принесли повістку з військкомату.

Я не припускав навіть думки про те, щоб якось уникнути чи відтермінувати службу. Не бачу сенсу ховатися від армії. Навпаки – маю чітко сформовану позицію стосовно цього, знаю, чого хочу і для чого це мені потрібно. Тож на момент отримання повістки з військкомату мав бажання потрапити до лав Національної гвардії. Цікавився та готувався до цього раніше. Мені подобається устрій і порядок в цьому формуванні, а також те, що тут приділяють увагу спорту, зброї та підготовці справжніх воїнів. Впевнений, навчуся тут багато такого, що знадобиться у подальшому житті, – розповідає Павло.

І додає: чув немало схвальних та мотивуючих відгуків про службу у Національній гвардії, зокрема – про патрулювання міст. І хотів би долучитися до служби саме в такому підрозділі.

Це цікаво і корисно, перш за все, – для мене самого. Налаштований оптимістично, не збираюся пасувати перед труднощами, тому що вони формують характер, – стверджує Павло.

Вдома на юнака чекатимуть батьки та наречена, допоки він протягом шістнадцяти місяців опановуватиме знання та навички, якими має володіти кожен справжній чоловік.

Учора хлопці вирушили на навчальний збір, що триватиме шість тижнів, де вчитимуться азам військової служби та складуть військову присягу на вірність народу України.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter