Новини
Репортаж

Автоконцерт у Хмельницькому: післясмак

Один з перших масових але, за словами організаторів, безпечних концертів прогримів вчора у Хмельницькому аеропорту.

Хмельницький – четверте місто, у якому виступив український рок-гурт “Без обмежень”.

Фанати гурту та поціновувачі якісної української музики мали змогу потрапити на виступ улюблених музикантів виключно на автомобілі. Незвичний формат забезпечив максимальну безпеку для усіх присутніх в умовах пандемії коронавірусу. Волонтери чемно проводили кожне авто на своє місце і виставляли машини так, щоб була метрова відстань. При в’їзді на територію події усім без винятку вимірювали температуру тіла безконтактним термометром та перевіряли наявність засобів захисту та гігієни.

Однією з родзинок було те, що позаду автопарковки стояли літаки, які додавали заходу ще більшої масштабності. Тому ті, хто приїхали раніше змогли ще влаштувати імпровізовані фотосесії на летовищі. Охорона заходу та поліція ретельно стежила за дотриманням дистанції та не підпускала хмельничан близько до літаків.

За правилами “хорошого” тону концерт розпочався із запізненням, але це зовсім не вплинуло на атмосферу свята. Поки публіку розважав хмельницький ведучий Андрій Кушнір, компанії, що прихали, почали гутруватись та “готувались” до зустрічі з улюбленим гутром.

Звичайно ж перші ряди були заповнені щільніше, всі хотіли бути ближчими до виконавців. Хоч і неодноразово зі сцени лунали заклики дотримуватись правил карантину і бути відповідальними, все ж це подіяло лише на окремих громадян. Але слід зауважити, все таки більшість присутніх були біля своїх авто.

Слухати концерт можна було як через відчинені вікна, так i через радіоприймач авто – звук транслювали на особливій FM-частоті.

Без обмежень” виконували і всім відомі хіти, і презентували пісні, що увійдуть в новий альбом. Зокрема, з-поміж іншого вони виконали пісні «Листопад», «Буду з тобою», «Тону», «Без неї ніяк», «Зорі запалали» та інші. Після кожної пісні публіку накривала хвиля емоцій, яку вони замість звичних оплесків передавали автомобільними сигналами та блиманням фар.

До слова, гурт активно підтримує наших воїнів на сході України, волонтерів та активістів. Їм музиканти присвятили декілька пісень, зауваживши, що боротьба продовжується, але дух нації не зламати, а заклики зі сцени “Слава Україні” отримували гучні та тривалі відповіді сигналів авто. Хлопці із “Без обмежень” підписали українським військовослужбовцям прапор України, який вже сьогодні разом з хмельницькими волонтерами прямує у Луганську область.

Загалом атмосфера концерту була досить романтичною. Пісні на біс ще більше цьому сприяли. Закохані танцювали під пісню з нового альбому “Липень”.

Організатори подбали, щоб захід був комфортний для кожного. Було помітно, два важливих моменти: після 4-місячного карантину хмельничани скучили за подібними концертами, а також – все таки карантин зробив українців більш обережними.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter