Новини
Екологія

Водним ресурсам Хмельниччини за місяць завдали значних збитків

Порушників оштрафували на понад дві тисячі гривень, при цьому збитки, завдані навколишньому середовищу Хмельницької області, становлять майже 35 тисяч гривень.

У червні державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля провели 70 рибоохоронних рейдів та викрили 76 порушень природоохоронного законодавства, з яких 32 – грубі.

Зокрема, мешканці області порушували правила рибальства, незаконно купували або збували водні ресурси, не виконували розпорядження або приписи.

Крім цього, за цей період оформили 12 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

«За цей період на порушників накладено штрафів на суму 2 108 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 34 867 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили у порушників 50 одиниць заборонених знарядь лову та ще 19 одиниць – за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

41 адміністративну справу передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності. Відкрито 3 кримінальних справи за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

До прикладу, 4 червня 2020 року Хмельницькі рибпатрульні зафіксували грубе порушення у смт Летичів на річці Південний Буг. Порушник ловив рибу хваткою, в якій виявили 35 пліток та 4 окуні. Збитки, завдані екосистемі, становлять 3 043 гривень.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter