Новини
АКТУАЛЬНО

COVID на Хмельниччині: хворі медики та перевірки інтернатів

За день до коронавірусної статистики Хмельницької області додалося 13 нових випадків.

На ранок 7 липня у Хмельницькій області було зареєестровано 850 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Протягом дня нові випадки підтвердили у містах Хмельницький, Кам’янець-Подільський, а також у Білогірському, Кам’янець-Подільському, Дунаєвецькому, Ярмолинецькому районах.

Станом на вечір 7 липня COVID-19 підтвердили, в тому числі, у шістьох працівників медичних закладів Хмельниччини.

Зокрема, як повідомили на вчорашньому брифінгу, у Хмельницькому COVID-19 підтверджено у медичної працівниці перинатального центру, яка лікується у ХІЛ. До цього хмельничанка перебувала на самоізоляції, на роботу не виходила з 1 липня. Хворобу у неї підтверджено в результаті тестування.

Ще троє медичних працівників лікуються амбулаторно: двоє працівників Кам’янець-Подільського перинатального центру – вони є контактними особами раніше підтверджених хворих.

Ще один хворий медик – мешканець Кам’янець-Подільського району, водій служби екстреної медичної допомоги. Хворобу у нього виявлено в результаті тестування медичних працівників.

Станом на вечір 7 липня у Хмельницькій ОДА повідомили про ще одного хворого медика – також з Кам’янця-Подільського.

Під час вчорашнього брифінгу розповіли про медичного працівника з Хмельницького, в якого раніше підтвердили коронавірусну інфекцію. Його стан оцінюють як важкий, хворий перебуває на лікуванні у Хмельницькій інфекційній лікарні.

Він фактично тривалий час, майже тиждень, перебував на лікуванні вдома з високою температурою. Наразі лікарі боряться за покращення його стану здоров’я. Рішення щодо підключення апарату ШВЛ не приймалося, але розглядалося,  – зазначила під час брифінгу заступниця голови Хмельницької ОДА Оксана Ситницька.

Також цього тижня планується провести моніторингове дослідження у Кривчицькому інтернаті – перевірятимуть можливість одужання осіб, які лікуються амбулаторно.

Зараз у нас 130 підтверджених випадків по цьому закладу. Залишається дві особи, які лікуються у Хмельницькій інфекційній лікарні. Всі інші – безсимптомні, які лікуються безпосередньо в інтернаті, – прокоментував перший заступник голови ОДА Роман Примуш.

Також дослідження цього тижня проводитимуть в інших психоневрологічних закладах області.

Станом на вечір 7 липня у Хмельницькій області зареєстровано 863 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. З них 55 – діти, 136 – медпрацівники.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter