Новини
Дозвілля

Молодіжний парк у Хмельницькому планують повністю оновити

Проміжні зображення-візуалізації проекту головної відпочинкової зони біля хмельницького пляжу представила група архітекторів.

Як зазначають у команді rd architectural group, проект іще в роботі, тому його ще пожливо доповнити новими ідеями.

Вперше нову концепцію Молодіжного парку презентували три роки тому під час фестивалю GREEN FEST. Як зазначають автори нового проекту, попередні ідеї були надзвичайно молодіжні, можливо навіть трохи гіперболізовані. Автори намагались зробити парк яскравим, насиченим функціями, майданчиками, доріжками.

Тож на розсуд хмельничан винесли новий варіант організації місця відпочинку на березі Південного Бугу.

За словами авторів, основна ідея парку полягає у максимальному збереженні існуючого ландшафту.

Якщо раніше парк хотілось максимально наповнити життям, то наразі видно, що життя у ньому вирує майже цілий рік і говорити про нестачу активностей не доводиться, – зазначають архітектори.

Новий проект пропонує подібне до попереднього зонування від вул. С.Бандери:

  • активна вхідна (урбаністична) зона;
  • ценральна зона транзитів і майданчиків;
  • дальня вільна зона.

У вхідній зоні планують створити місце для “тусовки” молоді і всіх, хто полюбляє активний відпочинок. В цій же ж зоні розміщується громадський туалет, який не так давно встановили у парку.

Від входу до найвіддаленішої точки парку планують прокласти головну алею, яка відділить парк від пляжу.

Вздовж алеї планується встановлення різноманітних лавок, лежаків, освітлення.

Після вхідної частини починається щільна мережа транзитних доріжок, які прокладені на основі існуючих шляхів, а між ними влаштовано кілька майданчиків.

Запланований у проекті і великий сучасний дитячий майданчик з натуральних природних матеріалів. Виконані у стриманих кольорах, ігрові споруди покликані розвивати у дітей фантазію і сприяти максимально творчому підходу в іграх.

Волейбольний майданчик залишиться на старому місці.

Інша половина парку представляє собою чисті галявини між великими деревами (існуючими і новими).

Існуючу улоговину пропонують обіграти геопластиними терасами. Це місце, на думку авторів проекту, можна буде використовувати для міні-сцен, а в решту часу воно буде різновидом пікнік-зони.

В кінці парку пропонують влаштувати оглядовий майданчик, з якого відкриватиметься красивий вид на водосховище, острів і місто.

Дерева, які наразі ростуть на території парку, дослідив запрошений зі столиці спеціаліст. Його висновок: в поганому стані перебувають лише кілька дерев, які доведеться спиляти. Інші при сприятливих умовах і правильному догляді проживуть ще кілька десятків років.

Тож у майбутньому на території парку планують висадку нових дерев різних порід.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter