Новини
Політика

На Хмельниччині райони можуть поділити інакше

Принаймні, на це сподіваються мешканці Ярмолинецького району, які не полишають спроб “достукатися” до влади.

Голова Ярмолинецької РДА Василь Гуменюк повідомив мешканцям району оптимістичну новину: депутатський корпус відправив на розгляд профільного комітету Верховної Ради України звернення, в якому йдеться про те, щоб Ярмолинеччина після поділу перейшла до Хмельницького району, а не до Дунаєвецького, як попередньо було запропоновано комітетом.

Нагадаємо, на початку липня, під час обговорення поділу Хмельниччини на райони, представники Ярмолинеччини вже намагалися відстояти право на вибір “свого” району, проте їм це не вдалося. Голова комітету зазначив, що по Ярмолинецькому району неможливо ухвалити жодне рішення, оскільки «воно не пройшло попередній розгляд у підкомітеті».

Мешканці Ярмолинеччини зібрали 19 тисяч підписів і звернулися до депутатів з проханням подати запропоновані правки та переглянути рішення.

Депутатський корпус відправив на розгляд комітету звернення щодо того, щоб наш район був в складі Хмельницького району. Комітет розгляне правки найближчим часом, – зазначив у повідомленні Василь Гуменюк.

Тож, якщо “голос” Ярмолинець почують у владних кабінетах, карта районів Хмельницької області може знову змінитися.

До слова, у Чемеровецькому районі також не погоджуються з новим “переділом” території Хмельницької області. Вчора у селищі зібрали віче, де близько пів тисячі жителів населених пунктів району висловили незгоду з рішенням профільного комітету щодо приєднання Чемеровеччини до новоствореного Дунаєвецького району.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter