Новини
Події

Журналіст хмельницького телебачення вестиме «Ранок на Суспільному»

У травні Суспільний мовник провів відкритий кастинг ведучих нового інформаційно-пізнавального міжрегіонального ранкового шоу. 67 учасників пройшли онлайн-тестування, 13 найкращих з них були запрошені на відеоспівбесіди із командою проєкту.

У четвірку переможців відбору, що готуються до старту «Ранку на Суспільному» вже за тиждень, увійшли: Антоніна Антоша, Олесь Гарджук, Ольга Топольницька та Олександр Єльцов.

Олександр Єльцов почав свою журналістську кар’єру на Хмельницький ОДТРК «Поділля-Центр», що тепер є регіональною філією Суспільного — UA: ПОДІЛЛЯ. З 2017 року працював у ґданському офісі інформаційної агенції REUTERS. Досвід прямоефірних програм Олександр отримав у ранковому шоу, новинах і журналістських розслідуваннях.

На його думку, поєднання мережі кореспондентів зі всіх регіонів країни у виробництві ранкового шоу — це чудова можливість побачити, якою багатогранною і цікавою є Україна. 

«Коли я працював на обласному телебаченні, то помітив, що багато історій заслуговують бути показаними по всій Україні, натомість національні канали переважно показували сюжети з Києва. Я щасливий, що тепер буде платформа, де журналісти Суспільного з кожного куточку нашої держави зможуть розповісти історії свого регіону не тільки місцевим глядачам. Мені здається, що це має зблизити українців і змусить подивитися на власну країну свіжим поглядом», — розповів Олександр Єльцов. 

Він зізнається, що як і глядачі Суспільного, з радістю дізнаватиметься, чим і як живуть українці в різних регіонах, адже чотири роки мешкав за кордоном. 

«У певний момент я зрозумів, що хочу повернутися в Україну і бути ближчим до родини, старих друзів, своїх традицій та культури. Я довго придивлявся, де б міг реалізувати свої навички та досвід. І коли побачив інформацію про створення нової міжрегіональної ранкової програми, то зрозумів – це те, що я шукав. Робота на Суспільному — це можливість для мене повернутися додому і взяти участь у створенні якісного програмного продукту для глядачів», — каже Олександр.

Особиста рубрика, яку готуватиме Олександр Єльцов для «Ранку на Суспільному» буде присвячена перевірці на достовірність фактів та новин.

«У REUTERS минулих три роки я займався перевіркою автентичності візуальних матеріалів, які з’являлися в соціальних мережах, стверджуючи, що зображують ті чи інші події. Також я займався перевіркою фактів на достовірність. Я хочу використати свій досвід, набутий в найбільшій інформаційній агенції світу, і допомогти глядачам критично сприймати новини та не губитися в інформаційному просторі», — сказав Олександр.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter