Новини
Події

Шепетівська лікарня отримала унікальний апарат ШВЛ

Апарат штучної вентиляції легень такого класу – наразі єдиний у Хмельницькій області.

Збір коштів на апарат ШВЛ на прохання Шепетівської центральної районної лікарні Благодійний фонд “Зміцнення громад” оголосили ще наприкінці березня.

І ось вчора Шепетівська ЦРЛ в межах благодійної акції «Долаємо коронавірус разом!» від фонду та з ініціативи місцевої підприємиці Наталії Завістовської отримала апарат ШВЛ експертного класу «ЮВЕНТ T» виробництва української фірми «UTAS». Його придбали завдяки пожертвам небайдужих жителів громади.

Як зазначають на сторінці Благодійного фонду, отриманий апарат – найкращої комплектації, єдиний у Хмельницькій області, а також один із найсучасніших, мультифункціональний, обладнаний турбіною з пожиттєвою гарантією. Коштував він 622 200 гривень, а монітор – 99 403 грн.

До цього у райлікарні був лише один апарат ШВЛ, який відповідає сучасним вимогам. З його допомогою довгий час підтримували життя шепетівчанина, який одним з перших у місті захворів на COVID-19.

Завдяки пожертвам на спецрахунок було зібрано 823 574 гривні, які підуть на потреби Шепетівської ЦРЛ. З них на апарат ШВЛ використано 721 603 тисячі гривень, решту коштів розподілять серед відділень на невідкладні потреби: частина товарів уже оплачена, а частина — в процесі, повідомляють у Фонді.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter