Новини
Суспільство

Поділ Хмельниччини: перші коментарі в мережі

Верховна Рада України проголосувала Постанову про утворення трьох районів Хмельницької області – Кам’янець-Подільського, Хмельницького та Шепетівського.

За проєкт постанови про утворення та ліквідацію районів проголосували всі “слуги народу” від Хмельниччини (Володимир Ватрас, Олексій Жмеренецький, Юрій Заславський, Олена Копанчук, Сергій Мандзій, Денис Монастирський, Ігор Марчук, Микола Стефанчук, а також перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук). Кнопку “проти” настиснув народний депутат з 191 округу Віктор Бондар. Не голосували – Сергій Лабазюк (188 округ), Олександр Герега (192 округ).

З черговою перемогою привітала краян депутатка Олена Копанчук:

“Це розподіл, що базується не на політичних амбіціях, а на інфраструктурних, економічних та соціальних аспектах у формуванні районів Хмельницької області”, – написала вона у соцмережі.

Під постом народної обраниці вже зявилось декілька коментарів виборців. Закрема, громадян турбує питання протяжності новостворених районів, адже тепер від сіл до необхідних установ прийдеться діставатися довше:

Привітав з новим адміністративно-територіальним устроєм і голова Ярмолинецької РДА Василь Гуменюк. Нагадаємо, мешканці Ярмолинеччини відстоювали своє приєднання саме до Хмельницького району. В первинній редакції законопроєкту цей район мав бути частиною Дунаєвецького.

Наразі, ще немає офіційного коментаря від керівництва Славутчини. Відповідно до нового устрою її приєднали до Шепетівського району. Мешканці Славути понад рік звертались до вищих державних установ з обгрунтуваннями щодо спроможності району, та все ж його ліквідували.

Натомість у спільноті “Рідна Славутчина” з’явився допис, у якому сказано, що цей день увійде в історію краю як “чорний”:

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter