Новини
Інфраструктура

Пільговики Хмельницького скаржаться на спецтранспорт

Тиждень тому у Хмельницькому запустили громадський транспорт у режимі спецрейсів. Зробили це, аби дати можливість працюючим хмельничанам у години пік дістатися на роботу або в інших нагальних справах.

Однією з причин такого рішення стали пільговики, які наразі знову можуть їздити в тролейбусах по посвідченнях, не даючи при цьому можливості скористатися громадським транспортом тим, хто готовий платити за проїзд.

Із запуском спецтранспорту, вважають у міській раді, частково проблему перевезень у місті вирішено. Але восени 12 спецрейсів не вистачить для обслуговування усього пасажиропотоку, повідомляє Суспільне Поділля.

Ми моніторимо кількість людей на зупинках і бачимо, що відколи почали курсувати спецрейси, менше хмельничан очікують транспорт. Звичайно, ми розуміємо, що 12 тролейбусів не достатньо, аби забезпечити весь пасажиропотік. Але наразі, коли люди у відпустках, освітні заклади не працюють, можна сказати, що така кількість рейсів справляється з пасажиропотоком, – прокоментував Суспільному заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко.

Посадовець додає: скарги від людей, які раніше не завжди мали змогу вчасно дістатися на роботу, змінилися на скарги пільговиків, яким відмовляють у проїзді спецрейсами. При цьому частина людей розуміє, що достатньо зачекати кілька хвилин і сісти в інший тролейбус, частина – ні.

Нагадаємо, у Хмельницькому, як і на решті території України, діє обмеження щодо перевезень у громадському транспорті. Наразі у тролейбусах, автобусах та маршрутках дозволено перевозити стільки пасажирів, скільки є посадочних місць. Їхати у тролейбусах, які курсують в режимі спецперевезень (і мають спеціальну розпізнавальну табличку на склі), можуть лише ті пасажири, які мають спецквитки або оплачують проїзд. Решта громадського транспорту у Хмельницькому курсує у звичному режимі.

В режимі спецперевезень в обласному центрі тролейбуси курсують за такими маршрутами і в такій кількості:

  • 3 – «Озерна – Ракове» (1)
  • – «Катіон – Ракове» (3)
  • – «Гречани – Озерна» (1)
  • 10 – «Озерна – Торговий центр» (1)
  • 11А – «Катіон – Озерна» (2)
  • 13 – «Гречани – Ракове» (1)
  • 14 – «Катіон – Автостанція № 2» (1)
  • 15 – «Староміська – Болбочана» (1)
  • 17 – «Катіон – Автостанція № 1» (1)

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter