Новини
Суспільство

У Хмельницькому на майдані вимагали повернути дітей в школи

Акція протесту на головному майдані міста почалася об 11 ранку. У руках хмельничани, які прийшли на захід, тримали плакати з вимогами відмінити дистанційне навчання і з 1 вересня пустити учнів до шкіл.

На думку хмельничан, які прийшли на акцію протесту, дистанційне навчання – це не навчання, оскільки немає спілкування дітей з вчителями та між собою. Крім того, коли в сім’ї більше однієї дитини, виникає проблема з технічним забезпеченням такої освіти, оскільки кожній дитині потрібен комп’ютер або ноутбук, а це не кожній родині доступно фінансово. До того ж, постійна робота за комп’ютером позначається на здоров’ї дітей.

Батьки школярів, які прийшли на акцію протесту, стверджують: переконалися у неефективності дистанційної освіти і впевнені: віддалене навчання порушує конституційні права дітей.

Були на заході також педагоги. Вони теж проти такої форми викладання. Натомість пропонують по-іншому організувати навчальний процес: забезпечити провітрювання, розміщення дітей за окремими партами тощо.

У зв’язку з поширенням коронавірусу школи, в тому числі, й хмельницькі, закрили на карантин у березні. До кінця навчального року діти так і не повернулися за парти. У заяви урядовців, що з 1 вересня дистанційне навчання буде тільки у тих регіонах, які у «червоній зоні». Протестувальники не вірять.

До протестувальників вийшов перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш. Він пообіцяв, що обласна влада докладе усіх зусиль, щоб з 1 вересня на Хмельниччині учні сіли за парти. Винятки будуть лише у разі спалахів на окремих територіях.

Заступник міського голови Володимир Гончарук, який теж прийшов до мітингувальників, зазначив: Хмельницький у «зеленій зоні» за кількістю хворих на COVID-19. Це означає, що наразі про дистанційне навчання не йдеться. Влада міста за те, аби діти пішли до шкіл, але вона залежна від тих правил, які формуються на рівні держави.

За підрахунками поліцейських, в акції протесту взяли участь 250 людей.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter