Новини
Дозвілля

У Кам’янці боротимуться з нелегальними екскурсоводами

За інформацією міської ради, гідів-тіньовиків у місті “працює” в чотири рази більше, ніж легальних екскурсоводів.

Про це йшлося під час наради з екскурсоводами міста, яку провели заступник міського голови Вадим Савчук та директор департаменту гуманітарної політики Петро Гаврилюк.

Під час зібрання присутні обговорили, зокрема, актуальну для туристичного міста проблему – виведення з тіні нелегальних екскурсоводів і популяризацію тих, хто є справжніми фахівцями своєї справи.

Якщо останніх у місті працює 23, то тіньових – понад 80,йдеться у повідомленні міської ради.

Зважаючи на це, у Кам’янці-Подільському проводять роботу з з підтримки гідів, які професійно розповідають гостям про місто. Співпрацю в цьому напрямку міська влада пропонує й самим екскурсоводам.

На новоствореному туристичному сайті міста «kamianets.travel» можна побачити коротенькі відеовізитки про екскурсоводів міста. Згодом відеотеку гідів планують поповнити. Також на сторінці можна знайти контакти майже усіх екскурсоводів, які працюють в місті офіційно.

Їхній перелік роздали у готелі міста. Також пропонується оновити інформацію на сіті-лайтах та інфо-боксі.

І хоча через карантин відмінено заплановані культурно-мистецькі заходи, проте час не був згаяний – Кам’янець єдиний в Україні таки відкрив турсезон, хоч і онлайн, постійно активно демонструє гостинність та запрошує гостей у режимі «digital», – повідомляють у міській раді.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter