Новини
Суспільство

Мешканці будинку у Хмельницькому повстали проти парковки

За спробу облаштувати прибудинкову територію хмельничанин заплатить штраф.

Конфліктна ситуація виникла у мікрорайоні Дубове на вулиці Козацькій. Раніше у дворі одного з тутешніх будинків була зелена зона, де час від часу мешканці будинків залишали свої автівки.

Заасфальтувати територію і розширити стоянку вирішив один з мешканців сусіднього будинку, Олександр Шпак. Чоловік каже: благоустроєм прибудинкової території займався і раніше, а про додаткові паркомісця його попросили, у тому числі, і мешканці сусіднього будинку.

Тут вода завжди стікала під будинок. Я привіз багато будівельних матеріалів, відходів, щоб усунути цю проблему. Мене не зрозумів правильно ніхто. Більше половини будинку підписалися «за», що все робиться правильно, що потрібно зробити парковку, оскільки машини ставлять під будинки, в болото, – пояснює хмельничанин.

На місце майбутнього благоустрою чоловік привіз залишки будівельного сміття, яке залишилося після ремонту прибудинкової території і дороги, та взявся до роботи. Але проти виступили мешканці будинку на вул. Козацька, 54/1. Стоянка під вікнами, кажуть, їм не потрібна. Більшість – проти будівництва, а власники квартир виявили у списку не свої підписи.

 Він підходив до мене декілька разів, казав: «Я вам зроблю тут гарно». Я кажу: «Не треба нам робити гарно. Як є – нехай так буде», – коментує одна з мешканок будинку.

Інша додає – вона проти того, щоб все навколо було замуроване в бетон так, щоб ніде було сховатися.

З’ясувалося, що права будувати тут стоянку Олександр Шпак не має. І визнає це – погодження йому не давали ні в управлінні ЖКГ, ні в управлінні екології.

Я не думав, що на таку дрібницю, як засипати болото, потрібен дозвіл. Ми е робили спільними зусиллями, – коментує чоловік.

В управлінні екології за фактом порушення правил благоустрою на хмельничанина склали протокол. Штраф, який чоловік має заплатити, становить 1700 грн. Крім того, доведеться зруйнувати все, що встигли збудувати та вивезти геть усе, що нагадує про парковку.

Поки що прибирати після себе чоловік не поспішає – це замість нього роблять комунальники.

Хочеться зазначити, що можна облаштовувати додаткові паркувальні місця на зелених зонах біля будинків, але за умови проведення загальних зборів, де більшість мешканців прийняли рішення, що це можна робити,  і після погодження в управлінні екології і благоустрою при управлінні ЖКГ. Все, що робиться без цих дій, є незаконним і підлягає знесенню, – пояснив начальник управління ЖКГ Василь Новачок.  

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter