Новини
Армія

Хмельницькі нацгвардійці присягнули на вірність українському народу

Значимим та надзвичайно важливим став сьогоднішній день для 24-х юнаків, призваних на строкову військову службу до військової частини 3053 Національної гвардії України.

Ще місяць тому – звичайні хлопці, а сьогодні – воїни, захисники рідної землі, солдати.

Перебуваючи на навчальному зборі, хлопці прийняли військову присягу на вірність українському народу, поклявшись захищати суверенітет, цілісність та незалежність України, бути вірним українському народу, стоячи на сторожі його безпеки.

«Військова присяга – це клятва на все життя, – ділиться 18-річний Ярослав Маковей, призваний на службу з Одеської області – Радію, що це сталося, бо ціленаправлено йшов служити саме у Нацгвардію, готувався до цього. Вже чекаю, коли повернемося у Хмельницький батальон. Сподіваюся потрапити для проходження служби у патрульну роту. А складання військової присяги для мене, як і для кожного, хто її сьогодні складав, назавжди залишиться незабутнім моментом, адже розумію, що це не просто слова, це – клятва, яку зберігатиму та відповідатиму за кожне слово».

За місяць перебування на навчальному зборі, який триватиме ще декілька тижнів, солдати збагатили свій досвід необхідними навичками з тактичної, військово-інженерної, стройової, вогневої та фізичної підготовки.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter