Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому побільшає спецрейсів

У міській раді розглядають можливість збільшити кількість тролейбусів з вересня, якщо відновиться навчання у школах.

Транспорту більше не стало, але нарікань від пасажирів поменшало. У міській раді кажуть, відколи запровадили режим спецперевезень, містяни стали рідше дзвонити і скаржитися на роботу тролейбусів.

Звернень від людей – 50 на 50. Якщо десять повідомлень ми отримуємо в день, то 5 – це пенсіонери, які незадоволені, що їх не пускають в спецрейси, а 5 – ті, кому не вистачає спецрейсів, і хто просить їх дати більше, – розповідає заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко.

Вулицями міста наразі курсує 12 тролейбусів, які працюють в режимі спецперевезень. Вони обслуговують 9 маршрутів. Від 7 до 9 ранку, а також від 5 до 7 вечора  ці тролейбуси перевозять тільки тих пасажирів, які оплачують проїзд. Пільговиків не беруть.

Вимога перевозити тільки сидячих пасажирів призводить до того,  що місця всім не завжди вистачає, тож у міській раді розглядають можливість збільшити кількість тролейбусів, які би працювали як спецрейси, з вересня, якщо відновиться навчання у школах.

Така можливість є, розповідає директор «Електротрансу» Віктор Паламарчук. Щодня на міські маршрути виїжджає щонайменше 73 тролейбуси. При цьому у депо без роботи залишається близько десятка одиниць транспорту, за кермо якого нема кому сісти.

Наразі підприємство має можливість випускати на маршрути щодня 90 справних  одиниць електротранспорту, проте нестача водіїв та кондукторів не дозволяє цього зробити.

7 серпня, сподіваються в «Електротрансі», ситуація зміниться. Зараз на підприємстві проходить навчання семеро майбутніх водіїв. Ще троє – вже стажуються.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter