Новини
Армія

На Хмельниччині завершився призов на строкову військову службу

Весняно-літня призовна кампанія на Хмельниччині завершена. З обласного збірного пункту до місць служби відправили останніх призовників.

Загалом з області на строкову військову службу призвано 630 громадян. Із них 365 проходитиме службу в Збройних Силах України, 208 – у Національної гвардії, 22 – у Державній прикордонній службі та 35 – у Державній спеціальній службі транспорту. План призову виконано на сто відсотків і за кількісними і за якісними показниками.

«Практично всі військові комісаріати області успішно впоралися із поставленими завданнями. Відправки команд проводилися організовано, у встановлені терміни, вчасно та без зривів», – зауважує військовий комісар Хмельницького обласного військового комісаріату полковник Костянтин Радченко.

Також він відмітив, що в ході проведення призову зусилля призовних комісій спрямовувалися на ретельне вивчення особистостей призовників, тобто відбір на службу проводився з урахуванням їх морально-психологічних і ділових якостей, стану здоров’я, фізичного розвитку, освіти і спеціальної підготовки, сімейного стану тощо. На комплектування військ не направлялися призовники, які не мали базової загальної середньої освіти, мали низькі морально-ділові якості, перебували на обліку в органах внутрішніх справ за антигромадську поведінку, зловживали алкоголем чи вживали наркотичні речовини тощо.

Слід також відзначити, що в ході призовної кампанії призовникам, як мали бажання вступити цього літа до вищих навчальних закладів, надавалася відстрочка від призову. Для цього абітурієнти мали надати відповідні довідки з вузів до призовних комісій.

Призов на військову службу в області проводився з дотриманням усіх вимог карантину, вживалися заходи для недопущення зараження майбутніх воїнів коронавірусом COVID-19. Зокрема, задля цього кожен призовник, який відправлявся на обласний збірний пункт, проходив IFA-тестування. Жодного випадку зараження виявлено не було.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter