Новини
Суспільство

У Хмельницькому попрощалися з Анатолієм Трачуком

У Хмельницькому попрощалися з заслуженим журналістом України Анатолієм Трачуком. Засновник обласного телебачення та генеральний директор обласної телерадіокомпанії «Поділля-центр» з 1991-го року до 2008-го помер у 78 років від хвороби, з якою боровся пів року та не зумів подолати.

Провести його в останню путь прийшли родичі, друзі та колеги.

У Анатолія Яковича було багато планів. Останні роки він писав книгу про видатних людей краю та хотів видати її, розповідає Євген Семенюк, журналіст телебачення «Поділля-центр», який з усіх колег знав покійного найдовше.

Диктор обласного радіо Людмила Пастухова працювала з Анатолієм Трачуком з 1970-го року та пам’ятає його «польовим» кореспондентом радіо.

«Років 40 ми з ними працювали. Все тоді починалося, ми були молоді, енергійні. Ми з ним спілкувалися, і всі бігли до нього — яке музичне оформлення зробити, щоб передача краще зазвучала. За його подання я стала заслуженою артисткою України, і я йому за це дуже-дуже вдячна, бо це була моя мрія», – ділиться Людимила Пастухова.

Анатолій Трачук мріяв про місцеве телебачення, оббивав пороги чиновницьких та партійних кабінетів і домігся дозволів на його створення, розповідає тодішній інженер Михайло Файчук. Та згадує, як привезли та встановлювали перше відео обладнання для телеефірів:

«Москва нам дала добро, ми привезли перше обладнання. Це тоді було дуже все непросто. Це зараз інший час».

Журналіст Володимир Бутенко пригадує, як приїхав до України та прийшов влаштовуватися на роботу на телерадіокомпанію «Поділля-центр», не знаючи української: «Він мені дав пів року, щоб я вивчив мову, і я тоді прийшов».

Анатолій Трачук керував телерадіокомпанією впродовж майже 20-ти років, сам створював програми, брав участь у телефестивалях та ставав лауреатом.

Детальніше у сюжеті “Суспільного“:

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter